РИОСВ – Варна и Басейнова Дирекция проведоха съвместни инициативи по повод Европейската седмица на мобилността

РИОСВ – Варна и Басейнова Дирекция проведоха съвместни инициативи по повод Европейската седмица на мобилността

РИОСВ – Варна и Басейнова Дирекция „Черноморски район” отбелязаха със съвместни инициативи Европейската седмица на мобилността – 16-22 септември, която тази година се провежда под мотото „По-добри връзки“. Темата е избрана, за да отрази желанието на хората от цяла Европа отново да осъществят връзка помежду си след месеци на изолация, забрани и ограничения. Хората могат да осъществяват връзка при среща на площада в градска среда и да останат свързани помежду си чрез обществения транспорт. В рамките на кампанията експерти от двете институции журираха в спортни състезания, проведени с деца и ученици от ЧДГ „Мечтатели“ и СУ „Димчо Дебелянов“ от гр. Варна. В ЧДГ „Мечтатели, децата от трета и четвърта група си припомниха алтернативните видове превозни средства и как да пресичат безопасно. Четири отбора от ученици от шести клас в СУ „Димчо Дебелянов“ премериха сили в няколко игри, като демонстрираха ловкост, бързина и концентрация.

Всички участници в проведените инициативи получиха грамоти и предметни награди.

Европейската седмица на мобилността е водещата кампания на Европейската комисия за повишаване на осведомеността относно устойчивата градска мобилност. Насърчава промените в поведението в полза на активната мобилност, обществения транспорт и други чисти, интелигентни транспортни решения. Цели да поощри органите на местното управление, училища, неправителствени и бизнес организации да популяризират в обществото екосъобразното придвижване.

РИОСВ – Варна и Басейнова Дирекция проведоха съвместни инициативи по повод Европейската седмица на мобилността РИОСВ – Варна и Басейнова Дирекция проведоха съвместни инициативи по повод Европейската седмица на мобилността РИОСВ – Варна и Басейнова Дирекция проведоха съвместни инициативи по повод Европейската седмица на мобилността РИОСВ – Варна и Басейнова Дирекция проведоха съвместни инициативи по повод Европейската седмица на мобилността РИОСВ – Варна и Басейнова Дирекция проведоха съвместни инициативи по повод Европейската седмица на мобилността РИОСВ – Варна и Басейнова Дирекция проведоха съвместни инициативи по повод Европейската седмица на мобилността РИОСВ – Варна и Басейнова Дирекция проведоха съвместни инициативи по повод Европейската седмица на мобилността РИОСВ – Варна и Басейнова Дирекция проведоха съвместни инициативи по повод Европейската седмица на мобилността РИОСВ – Варна и Басейнова Дирекция проведоха съвместни инициативи по повод Европейската седмица на мобилността РИОСВ – Варна и Басейнова Дирекция проведоха съвместни инициативи по повод Европейската седмица на мобилността РИОСВ – Варна и Басейнова Дирекция проведоха съвместни инициативи по повод Европейската седмица на мобилността РИОСВ – Варна и Басейнова Дирекция проведоха съвместни инициативи по повод Европейската седмица на мобилността РИОСВ – Варна и Басейнова Дирекция проведоха съвместни инициативи по повод Европейската седмица на мобилността