РИОСВ – Варна и БДЧР проведоха съвместни инициативи по повод Световния ден на околната среда

РИОСВ – Варна и БДЧР проведоха съвместни инициативи по повод Световния ден на околната среда

РИОСВ – Варна и БДЧР отбелязоха със съвместни инициативи Световния ден на околната среда- 5 юни, който тази година се проведе под мотото „Само една планета“.

 Експерти от двете институции журираха отборно състезание и проведоха беседа с ученици от 7-ми клас, СУ „Димчо Дебелянов“, гр. Варна на 02.06.2022 г. По време на беседата децата се запознаха някои от най-интересните случаи от практиката на експертите, както и със специализираната литература, използвана при работа със защитени видове растения и животни.

На 3 юни се проведе съвместна работна среща между РИОСВ и БДЧР. Експертите обмениха опит и обсъдиха устойчиви практики при опазване на природните ресурси, както и взаймодействие между двете институции при съвместни проверки.

На 5 юни се проведоха открит урок и опознавателна обиколка на Университетска ботаническа градина-Варна с ученици от ОУ “Петко Р. Славейков“, гр. Варна.

На 7 юни се организира раздаване на информационни материали по въпросите на околната среда в ОУ „Стефан Караджа“, гр. Добрич.

Всички участници в проведените инициативи получиха грамоти и други награди.

 РИОСВ – Варна и БДЧР проведоха съвместни инициативи по повод Световния ден на околната средаРИОСВ – Варна и БДЧР проведоха съвместни инициативи по повод Световния ден на околната средаРИОСВ – Варна и БДЧР проведоха съвместни инициативи по повод Световния ден на околната средаРИОСВ – Варна и БДЧР проведоха съвместни инициативи по повод Световния ден на околната средаРИОСВ – Варна и БДЧР проведоха съвместни инициативи по повод Световния ден на околната среда

 

 

 

 

РИОСВ-Варна

052/ 678 848

БДЧР