РИОСВ-Варна и БДЧР проведоха съвместни инициативи за Световния ден на Земята

РИОСВ-Варна и БДЧР проведоха съвместни инициативи за Световния ден на Земята

РИОСВ – Варна и Басейнова дирекция „Черноморски район“ отбелязаха Световния ден на земята с инициативи в СУ „Димчо Дебелянов“ и ЧОУ „Феникс 2020“ във Варна.

Експертите от РИОСВ-Варна и БДЧР журираха в състезание между ученици от СУ „Димчо Дебелянов“, гр. Варна. То се проведе под надслов „Планета срещу пластмаси“. Участниците демонстрираха завидни знания по биология и химия и получиха поименни грамоти и други награди.

Малките природолюбители от ЧОУ „Феникс 2020“ получиха подаръци и дадоха обещание да се грижат за птичките, костенурките, пчеличките и морето.

 

Ежегодно на 22 април хора от цял свят и от различни сфери на живота се обединяват в една обща кауза  по отношение на устойчивостта и климатичните действия, отбелязвайки Деня на Земята. Когато действията на милиони хора по целия свят се синхронизират, се създава приобщаващо и въздействащо движение, което е невъзможно да се игнорира.

Тази година Темата за Деня на Земята е „ПЛАНЕТА СРЕЩУ ПЛАСТМАСИ“!

Темата насочва вниманието към формирането на колективен ангажимент за справяне с кризата с пластмасите, чрез намаляване на производството на пластмаса с 60% до 2040 г. и изграждане на бъдеще без пластмаса, защото само рециклирането не е достатъчно.

РИОСВ-Варна и БДЧР проведоха съвместни инициативи за Световния ден на Земята РИОСВ-Варна и БДЧР проведоха съвместни инициативи за Световния ден на Земята  РИОСВ-Варна и БДЧР проведоха съвместни инициативи за Световния ден на Земята